Monday, August 1, 2011

.aku tak brani.

assalamualaikum.
[utk renungan bsame. tak bniat utk mengaibkan sesiape]



(dialog di wall fb)
A : salam, H..pe kabo? ko dah kawen ke wei?
H : salam..aku sehat je..hehe blom lg laa..

A : eh, ko ade adek bradek pmpuan ke? setahu aku , adek beradek ko sume
     laki..

H : mmg takde pon, bro..


..... the end. 
(dialog aku entam.tp kejadian benar ni..tak egt sgt ayatnye)


-dialog tsebut rentetan dpd profile picture fb H-




<----- gamba profile fb H bsame aweknye.
(yg telah di'cover' oleh aku)





huhu
brani lah si A tu mnegur H pasal gamba die..
die mgune taktik perli.


dua2 tu kawan akoo.
si A tu mmg stok2 alim ar..


aku kagum sbb si A tu brani mnegur.
dekat wall pulak tu..


err tapi..korang rase, ok ke cara tu?
aku rase, better die message personal2 kot.
takot cara tu mdatangkan aib.


em.
tp kalo aku, tegur dalam mesej pon tak brani.
huu
lagi trok ek?



p/s- smoge H dan yg sewaktu dgnnye diberi ptunjuk.







sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

16 comment(s) to akoo =):

Freaky said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu better tegur melalui msg supaya yang ditegur tu tak dapat malu

Afikah Aziz said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju ng pae,seeloknya tegur melalui inbox je kan,kt wall ramai leh bace,nnt mengaibkan org plak >_<

Aisyah Aina said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau aku pon tak berani jugak...

tapi memang bagus la si A tu....tegur camtu takde la dtgkan aib kot....dia letak pic tu lagi la aibkan diri sendiri....

cik aisha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau saya pun belom tentu berani...mgkin ada sebb kot dia post kt wall tp bkn dgn niat nk aibkn?

syarifahsidrus said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul, nabi pun kalau menegur sampai dengan cara yang paling halus.
nak tegur, kena cara paling berhikmah, supaya tak mengaibkan dan menjatuhkan orang..

Kapten Atok said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu dia cuba terbaik ler tu

H.J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

H tu untuk H.J ke akoo??haha

cik azeya said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah banyak kot bende2 camni. bangga sangatlah tu tayang segala kat facebook. grr

merahitujambu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahaha..mula2 x bapa nk phm dialog tu..tp baru phm.perli rupayna..heee..salam ramadhan...

Xavi De said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pd pendapat pakcik la, bagus teguran dia tu, lau bdk yg ditegur tu xpaham jugak, pakcik xtau la..
xde unsur2 menjatuhkan maruah, teguran secara lembut da tu..lagi pon org yg di tegur tu mcm bangga jer berbuat "salah"..
sekadar pendapat jela...:)

sergeant keroro said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

better message. hehe XD

p/s : sempat lagi, tu krew lama duk menyibuk buat jugak. HAHA

bunbun said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bguslah dia. berani kot. tpi kadang2 tego perli depan2 macam tu better lah kot. kalau dy rase malu bru tahu ape yg dy buat tu salah kan? ^^

ainondreamergirl♥ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bgus betul sbb berani tegur. zmn skrg susah nk cari org yg brani tegur :D

EYFAalias said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kekadang tegur elok2 dia xdengar. nak kena perli baru paham. hehehee

sha my heart said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ikut la kalau si H tu pun jenis tak kisah tak pe la..

yg penting niat si A tu.

cuma kita digalakkan mmbuat teguran berhemah.

nadzirah sofia said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpe pae,benci dlm ati pn xpe klu x brani menegur...hehe....

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...