Sunday, July 31, 2011

.nak jugak.

assalamualaikum =)..

sdikit perubahan blaku kpade blog ni..
smpena bulan Ramadhan.
hehe

akoo tgk ramai yg ubah2 ,
so aku pon nak lah jugak.
tp header tu sbnanye da lame aku wat aritu..
hee

tp aku punye header cikai~
bukan shantek , ade doodle comel cam cik wanie. =p
dan juge bukan liplap2 cam cik syarifah sidrus.. =p
akoo tak reti wat gtu..
huhu

so, kali ni blog bwarne puteh..
nmpak suci sket.
hahah


-salam Ramadhan-

milkysmile




p/s-tido cepat. nnt susa bangon sahur.





sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

.dear smokers.

assalamualaikum.

esok puase bhai~ heheh
insyaAllah.

dan tetibe aku rase nak tulis pasal smokers..
sebab angah aku balik..
*ape kene mgene??




die smoking.
aku harap sangat die akan bhenti.
aku ade tulis pasal ni dulu..
remember?
mmg la korg tak egt.
sbb korg tak penah bace..
dah lame aku tulis tuu..






so,
smpena bulan Ramadhan ni,
aku sarankan kepade perokok2 d luar sane,
try to stop laa..
untuk kebaikan korang dan orang2 tersayang.
 

err.chop! sayang ke?
kalo sayang, knape korang macam xkesah ponn asap rokok korang tu mbahayekan orang2 sekeliling korang..?
macam takde hati dan prasaan.
ohh..lupe.
hati korang dah terbakar agaknye dek rokok yg korang isap tuh.
patot la jadi heartless~
*err ..knape ayat aku mcm poyo. tlebeh emosi. 
haha oke..chill2~


bukan ape,
kan time pose, korang boley je tahan selame hampir 14jam kot tak  merokok.
*i know it's hard
but then, korang mlepaskan gian pulak lpas berbuke smpai sahur esoknye dengan mhisap berbelas or berpuluh batang rokok??
oh itu sangat tak patot.
Photobucket

why not korang jadikan mase 14jam tu sebagai satu langkah untuk bhenti mrokok.
*bagi sesape yg nak benti laa~
aku paham bukan senang nak benti mrokok cam gitu je..(bg perokok tegar)
so, cube la slow2..
contohnye , hari first puase, waktu dari berbuke smpai sahur esoknye tu,
korang isap seploh batang..
puase kedue, try la kurangkan satu..jadi smbilan..
puase ketige jadi lapan.
dan seterusnye..
*contoh je.
lame2 korang jadi biase la kot..
huhu
aku agak je..sbb aku pon tak tahu mcm mane rasenye gian tu kann..
im just trying to help.




ermm..
dah usaha tu,
doa.
insyaAllah boley.
lagi2 bulan puase ni kann.
antare doa orang yg dimakbulkan adalah doa orang yg bpuase, right?




Abu Hurayrah r.a berkata Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Tiga golongan yang tidak ditolak doanya iaitu imam yang adil, orang yang berpuasa sehingga dia berbuka puasa dan doa orang yang dizalimi". (Riwayat Abu Dawud al-Tayalisi dalam musnadnya) 

Daripada Abdullah ibn 'Amr dia berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Bagi orang yang berpuasa doanya dimakbulkan (diperkenankan) ketika saat berbuka". (riwayat Abu Dawud al-Tayalisi dalam musnadnya]

________________________________


tadi, aku m'inteviu sorang kawan aku.
namenye- mohd hafizudin. @ mua @ cai kim.
haha
die penah merokok dulu.
dan skarang dah benti..
tapi die bukan perokok tegar ar..


die cakap, time nak benti tu, kalo rase gian,
dia makan gula2..
hehee
*korang cube lah. =)
and kate2 terakher dari mua-
''laki nih senang nak brhenti kalo orang yg die sayang pakse die bhenti''
[ni adalah sbb yg mguatkan diri die utk berenti =) ]


emm..so,
sape2 yg pakwe or laki die or besfren (laki) die
merokok tuu,
boley la gune care ni oke?
pakse untuk kebaikan bersame lah.
hee
tu pon kalo korang nak die benti laa.
*aku rase sume gurls kalo bole nak laki yg tak mrokok..
=p



________________________________________________


anonymous :  pae, ape ciri2 laki idaman ko?
pae            :  bla, bla, bla,......tak mrokok, bla, bla, bla,..
                      .....bla,bla,bla,...bla,bla,bla.....

=)


________________________________________________
oke.
got to go.

assalamualaikum.


p/s- sesape ade cadangan yg lebih bernas 
       untuk bantu kgkawan kite benti mrokok?
       share2 la oke..
       =)
    






sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Saturday, July 30, 2011

.err..smile on saturday?.hee

i'm glad to know that there are many things that make u remember me.

http://www.emocutez.com







*big thanks to mira n aisyah..yg mbantu aku buat ayat ni. =p


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Friday, July 29, 2011

.untunglaa ade orang sayang.

assalamualaikum.



jangan jeles..tb aku kaler pink. =p



mak : adik, duduk jauh sket dari tb tuu..
          bahaye.

adik : alaa..duk jauh, tak syok laa mak..

mak : blakang la skett kut ye pun.
          isk.. cube dengar cakap mak.

adik : ape yg bahayenye mak dok dpan tb??

mak : takot tb tu jatuh..jatuh , kene kaki hang.

adik : =.='' (takkan tbe2 tb tu bole jatoh pulak.haissh mak ni..)



(dialog rekaan)
____________________________________________

hehe mak korang ade yg macam tu??
kalo ade, jangan bentak2..
dengar je.
walaupon hakikatnye mende tu tak logik.


aku rase imaginasi mak2 ni advance sket.
dorg mudah memikirkan mende2 buruk sbb risaukan sangat anak dorang.
yang kadg2 tak terjangkau pon dek pemikiran kite.
huhu


tapi.
tu sume sbb mreke sayangkan kite..
so, kite layan je la.
mgkin kadg2 kite rase terkongkong.
or rase rimas or serabut.
hmm..
banyakkan bsabar.
jgn melenting. =)
diam je.
dan ikot je ape mak kite cakap.
(selagi tak langgar hukum hakam Allah)
tak rugi pon. ye dop?
Photobucket
 ____________________________________________




Nabi SAW dalam suatu peristiwa ditanya oleh seorang lelaki sebagaimana hadis bermaksud:
Ya Rasulullah! Siapakah yang lebih berhak saya berbuat baik?
Jawab Rasulullah SAW: Ibumu.
Lelaki itu bertanya lagi: Kemudian siapa lagi? 
Ujar Baginda: Ibumu. 
Lelaki itu bertanya sekali lagi: Kemudian siapa lagi? 
Jawab Baginda: Ibumu.
Lelaki itu bertanya lagi: Siapa lagi?
Baginda menjawab: Bapamu.

____________________________________________

...maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar) sekalipun perkataan ‘uh’, dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan mulia (yang bersopan-santun).”
(Surah al-Israk ayat 23).






sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Thursday, July 28, 2011

.lupekan pasal cincin.


assalamualaikum..
=)
oke.lupekan pasal cincin~
huhu


skang ni, meh citer pasal puase pulok..
akoo tgk ramai dah pakat citer pasal puase..
kat fb dah ade yg gune profile pic ramadhan..
kat blog pon, tulis post pasal tu..
hee

good2~
tu tandenye korang tak sabar nak mjalani ibadah puase kan..
dan mnempuhi bulan yg penuh barakah tu..
=)
milkysmile
so, akoo kat sini, nak citer pasal puase gak laa..
hehe
lagi 3 hari je..

_________________________

em,
sbenanye, aku pon tak tau nak citer ape..

err..
hmm
Photobucket
aku trengat, mase kecik dulu,
time darjah bape ntah..
waktu tu aku n family tinggal kat tganu lagi..
aku penah buke puase waktu tgah hari rasenye,
disebabkan mende yg tak patot.
huhu

aku bukak puase sbb terliur dengan 
pulut panggang.
hahah
sangat tak patot kann.
aku nmpak pulut panggang tu atas meja..
dan aku terase sangat nak makan.
mane tak goyah iman aku.. =p


adoii~
pulut panggang kat tganu mmg sedapp~
isinye ikan..
kalo kat pahang ni, aku slalu jumpe isi klape jep.
pedas pulak tuu..
huu tak suke lah.

tp yg ikan tu mmg sedap..
sbb tu la aku tak tahan kot waktu tuu..
naseb baek kecik lagi..
heheh
boleh dianggap tak matang dan tak boleh berpikir dengan baik.
so, dimaafkan. =)
*tp ganti tetap ganti~
Photobucket

huhu..
korang pulak mcm mane?
mesti ade pristiwe2 tak bole bla jugak kann
time puase kecik2 dulu..
tak pon time dah besar godang neh~ekeke
kongsi2 la ngan aku..=)


_______________________________________


gamba hiasan~
em di kesmpatan ni,aku nak mgingatkan korang dan diri aku sndiri,
jangan lupe,
banyakkan amal ibadah di bulan ramadhan nnt yep.
smoge bulan ni dapat mgubah kite ke arah lbeh baek.


err.tapi,,jangan banyak amal dalam bulan ni je,
then, abes ramadhan, jadi terok smule..
ataupon lagi terok~
huuu jangan2..
istiqamah dalam amalan2 yg baek oke..
=)
Photobucket
and jangan terlebeh excited nak raye..
hehe
ni, puase baru first day, 
dah sibuk nak pasang lagu raye..
da start countdown nak raye..
haishh~~

aku penah bace, umat zaman nabi dulu,
menangis tau bile ramadhan berakhir..
hmm kite??
tak sabar nak abes?
huu

huhu tapi mmg la aidilfitri tu kene disambut dengan baik. 
Hari raya ni kan hari kebesaran orang Islam. 
Ia diraikan sebagai hari kemenangan kita dalam menewaskan hawa nafsu dan perkara-perkara keji dalam tempoh sebulan Ramadan yang dah berlalu.
rayer kite citer kemudian~


cume, jangan terlebeh excited 
hakikatnye, ramadhan ni yg sebenarnye kite kene excited lebeh.

''padanya dibuka pintu syurga dan ditutup pintu2 neraka.dan diikat para syaitan pade bulan ini''

bulan ni jugak adenye lailatul qadar right?
itu yg kite kene rebut kawan2..
=)

________________________________

nak masok bulan ramadhan ni, buat aku teringat kat satu novel Hlovate.
=p

ade satu ayat dalam tu ,
''orang patotnye kejar lailatul qadar, tapi orang Malaysia  kejar lailatul kamdar''
huhu
-something to ponder-

__________________________


pastu, akoo jumpe ni kat blog ustaz Ridhuan Tee-

Imam Al-Ghazali dalam bukunya Ihya al-'Ulumuddin telah membahagikan puasa itu kepada 3 tingkatan:


Puasanya orang awam (shaum al-'umum): menahan diri dari perkara-perkara yang membatalkan puasa seperti makan dan minum.

Puasanya orang khusus (shaum al-khusus): turut berpuasa dari panca indera dan seluruh badan dari segala bentuk dosa

Puasanya orang istimewa, super khusus (shaum al-khawasi al-khawas): turut berpuasa 'hati nurani', iaitu tidak memikirkan sangat soal keduniaan


so, kite dok kat tingkat mane ye..
hmm.tanye diri sndiri oke.


tu je lah kot.
rasenye da agak panjang.
huhu

renung2kan dan slamat beramal~





sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Wednesday, July 27, 2011

.longgar gile.

assalamualaikum..

tadi kan, aku saje2 la tengok2 laci kesayangan aku.
utk mhilangkan bosan.
*die dipanggil laci kesayangn sebab dlm tu penuh dgn barang2 kesayangn akoo..
haha

pastu, terase tertarik dengan satu mende.
iaitu-
cincin aku.
hehe

gambar x jelas lah.
tak nampak cincin aku yg shantekk..
kakaaka
*snap pakai enset jep~

cincin ni simple je..but nice.
bagi aku laa..
http://www.smileycodes.info

hehe
hargenye 3 ringgit je.
mahal tak..
=p

aku sayang gle kat cincin ni.
ni je kot satu2 nye cincin yg aku ade.
haha

aku rase, dalam byk2 phiasan,
aku suke cincin kot.
kalo rantai, aku macam tak suke la pakai.

besfren aku ade bagi satu rntai time bday aku aritu,
tp aku xpakai..
(besfren pmpuan oke)

kalo gelang pulak,
yg tali2 oke kut.
yg jnis rantai, kureng~

subang??
haha
lagi laa..
aku tak tindik ponn..
takot.
saket.

cincin-oke!
hee

aku terase ayu je pakai cincin yg dalam gamba tuh dulu.
hahahaaahah
=p

masalahnye skarang, aku da tak boley pakai cincin tuu..
sbb tu die elok je bsemadi dalam laci ..
huu

http://www.smileycodes.info
knape??
sbb longgar.
longgar gile.
kalo aku pakai, then luruskan jari aku ke bawah,
konpem jatuh cincin tu.
=.=''

time mule2 pakai dulu, longgar sket je.
*tu je saiz yg paling kcik kat kedai tu.
bole la jugak pakai..
tp skarang dah xbole.
aku plik la...
jari aku yg mgecil ke cincin tu yg mbesar??
huu


http://www.smileycodes.info
korang ade tak cara2 nak kecikkan cincin??
aku nak pakai.......................
(nada merayu)
=p

kalo aku rendam dalam air sejuk,
takpon letak dalam peti ais slame 8ari 7malam,
die mgecil tak??

ke aku kene ketuk dengan tukul??
huu taknak2.abes la kemek cincin aku.
=.=''

ataupon, pakai cincin tu dan sumbat kapas kat bawah
supaye tak longgar.??
macam dalam cite cinderella yg akak tiri die wat time pakai kasut tuu.
huu

oke.sume nye karot.
http://www.smileycodes.info


korang ade cadangn??
[ini adalah pertanyaan serius]

hee


okeh.
sehgga bjumpe lagi d laen hari.

assalamualaikum.



p/s- cincin tu aku bli sndiri. bukan orang bagi.
       so, jgn nak bgosip. =p




sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

#6 wordless wednesday


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Tuesday, July 26, 2011

.kesian kat lelaki.

assalamualaikum. =)

http://www.smileycodes.info
ikuti dialog antare A dan Z --


Z : hehe saye nak tanye.


A : oo..haa, ape die?


Z : kalo kat tb, paper, kan penuh dengan gambar tak tutup aurat. contohnye dalam tb, kalo nak tengok berite je pon, pembace berite mane pakai tudung..contoh laen, kalo nak tgk bola je pon jugak, pemain bola plak pakai sluar atas lutut. Maknenye, xboley tgk tb ar?? xboley bace paper?? gitu??


A : Urm.. ade sorang ustazah saye ni syadid(ambil berat) sikit bab2 ni..kat umah die takde pon tb.. kalau die nak tau info2 atau maklumat dalam or luar ngare, die juz search kat internet.. bagi saye tu lebeh baek daripade kite tengok aurat orang dalam tb or paper.. kalau boleh kite kene sedaye upaye nak elak daripade dose.. gunekan alternatif laen untuk mencari sesuatu yang kite mahu tu daripade mgunekan alternatif yang bawak kite ke arah dosa.. contoh macam tb n paper tu.. wAllahualam.. :)


Z : owh.. susah la macam tu, A.. =.='' lagi2 budak laki la.. mane2 je ade pmpuan tak tutup aurat kan..


A : a'ah.. tu laa, dunia akhir zaman ni mmg susah.. memang kene kuatkan iman, huhu.. lagipun, Nabi s.a.w penah bersabda kan, ''umatku akan berpecah belah menjadi 73 golongan, hanya satu golongan sahaja yang masuk syurga dan 72 lagi akan masuk neraka.'' .. Ratio yg Nabi cakap tu bapak besarnye bagi orang zaman dulu, tapi bile zaman sekarang tak plik la..mudah sangat kot kite terjebak ke arah negatif2 ni..


Z : Hmm..


A : Tu je responnye? haha..kalau jumpe budak laki yang mjage pandangan, jgn lepaskan la.. sangat susah nak jumpe kot zaman sekarang ni..hehe


Z : hu3 tak tau nak bg respon ape da..kesian kat dak laki..


A : haha, takde la..kite pon same je.. Allah itu maha adil..huhu


Z : em..a'ah kan..huhu

*******************************



kesian kan kat lelaki..
jalan mane2 pon jumpe je pmpuan x tutup aurat.
bukan cakap pasal tak pakai tudung je., 
yg pakai tudung pon ade yg tak tutup aurat sebenarnye kan.

Photobucket
sedikit peringatan utk aweks2 , (tmasok aku)
sentiaselah mnutup aurat dgn baek..
tak rugi pon.
bukannye nak suruh pakai jubah or baju kurung or tshrt labuh muslimah tu sepanjg mase,
kan ade je pakaian biase yg elok2..
try la ubah care bpakaian sikit2..


"seindah hiasan adalah wanita solehah''

penat la laki..
tak kan sepanjang nak berjalan kluar rumah kene pandang bawah.
tak pon, pejam mate??
mau ade yang tsungkur tgah jalan.
huhu

Photobucket
btw, laki pon same.
main bola, boley je kan pakai tight kat dalam tuu..
tutup lutut..
pmpuan pon nak tgk gakk bola..
huhu

and..
sebagai bloggers,
kite jangan laa letak gamba2 yg nampak aurat dalam blog kite..
wpon bukan gamba kite.
ihsan google image~dan sbagainye..
orang bace blog kite, dapat dosa.
kite pon sah2 la dapat share dosa gak.
ye dop?


orite.

bhenti sini dulu.
assalamualaikum.

=)


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Monday, July 25, 2011

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger

akoo join segmen lagi.
hee

meh la join skali..cari kembar blogger.haha
anda berminat? klik gamba di atas oke.
=)

birthday akoo-    6 november.
err tahun kene tulis gak ke?
=.=''


*tak yah kot.
=p

done.




sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

.mak tak kesah.

assalamualaikum.

slamat hari isnin~
=)

emm..seperti kebiasaan, aku rase macam sgt takde idea untuk mbebel ape.
huu
=.=''

pikir puny pikir punye pikir,
aku terase nak cite sket pasal perbualan aku ngan mak aku ngan akak aku,
(lokasi- dapur rumah. *tmpat paling bes bgosip. =p )
mende ni da lame kot.
minggu lpas.


kalo ade akak aku, mmg riuh la sket ngn mak aku.
byk mende yg dibincangkan.
huhu
yg menareknye hari tu,
mak aku tegur pasal kawen..
=p


nahh..tapi bukan dtujukan utk aku ea..
akak aku laa.. *aku mcelah2 je..hehee aku mmg suke bab2 ni~
akak aku dah 25 taon.
mude lagi.hee
tapi ade pakwe dah lame jugak dah..
http://www.smileycodes.info

tu yg timbul isu ni..
mak aku bebel2 la ..
kalo nak kawen sgt, kawen laa.
jangan dok kehulu kehilir ngn laki.
tak elok kann..
*em.aku pon mdengar sambil mengangguk2 kpale.


mak aku cakap die tak kesah.
kalo nak kawen, esok pon boley.
haha
yg pasti , die cakap
kalo blom bsedie, jangan nak asik kluar ngan laki tu je.
tak baek.
http://www.smileycodes.info

aku pon plik ngan akak aku nih.
err.. correction.
aku plik ngan pakwe die.
dah kapel lame,
umo die tua sket je dari akak aku kot.
*alahh..umo bukan masalah..


tapi smpai skarang mcm takde ape2 proses pon.
datang umah tak penah.
mak aku tak kenal langsong lagi die tu.
smpai mak aku cakap, 
'' cakap kat mak boipren awak tu, jangan lah takot jumpe mak. mak tak makan orang''
haha
*ayat last tu aku reka.

http://www.smileycodes.info
hmm..
akak aku cakap raye taon ni la pakwe die nak datang umah.
harap2nye btol la.
aku bukan ape, aku sndiri tak suke jugak kalo asik bkepit
tapi tak de gaye nak kawen.
haish~


mak aku cakap
die tak kesah ngan sape pon anak2 die nak kawen
yg pnting elok agame- solat, puase,
hormat orang,
bla,bla,bla..
''buruk ke , lawo ke,
kalo dah yg itu anak aku suke,
nak buat mcm mane.
mak tak kesah.''~
haha
http://www.smileycodes.info

dan yg xleh bla nye,
tibe2 mak aku cakap kat aku plop-
''awak paham tak ni? awak pon same jugak.
kene tau mende ni. mak tak tau awak ni ade pakwe ke tak.
bla,bla,bla....''


dan akak aku dengan jayenye mnyampuk-
''die ade mak, die ade mak.
namenye ________'' 
(xboleh disiarkan.untuk mjage hati banyak pihak . =p )

http://www.smileycodes.info
erk..
aku terase macam tercekik tulang ikan.
tapi aku pandai cover.
buat muke tak bersalah. sambil berkate,
''mane ade la mak..''


huu..
memang hakikatnye takde pon.
yg akak aku sebut tu,
cite lame.
cite baru takde lagi.
haha

http://www.smileycodes.info
haish .akak aku ni
saje la tu nak ubah topik ke aku pulak..
naseb baek mak aku tak layan.

em.
tu je lah citernye.

kesimpulannye kat sini,
jangan bawak anak dare orang kehulur kehilir sangat laa ea.
kalo dah bkenan, masok minang teros.
itu la yg terbaek.
*buat istikharah dulu =)



akoo jumpe ni kat [satu blog] -


Jika anda sukakan kepada seseorang, langkah yang anda  perlu lakukan adalah :

1) Merisik latar belakang dirinya.(kot2 la yg ko suke tu bini orang)

2)Menyatakan anda suka kepadanya samaada secara sendiri atau melalui rakan.
(sekadar untuk pemberitahuan. kalo die reject,fine. cari laen. hoho)

3) Jika sudah cukup bersedia dari segi kewangan dan seumpamanya, masuklah meminang dan cepat-cepat kahwin. Jika tak bersedia lagi, ikatlah dulu tali pertunangan kerana itu lebih mententeramkan jiwa. Tangguh lama-lama perkahwinan pun ada masalahnya juga.
4)sepanjang bertunang jangan sesekali berdating sebab ada yang ketiga sedang menghasut. bahaya tu.



Surah Al-Israa'(17) ayat 32:

dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.

************

itu saje.

assalamualaikum.

p/s- bla,bla,la maksodnye aku x egt sangat ape yg dicakapkan.



sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Sunday, July 24, 2011

=p

video 

aku suke iklan ni.
haha

klaka~
=p

muke cashier tu tak leh bla..
huhu
http://www.smileycodes.info

****************

p/s- tahniah qari dan qariah malaysia .
kedua2nye johan utk 
Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa Kali Ke-53.
bangge~
=)



sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

terkesima jap.


http://www.smileycodes.info
kakaaka

tkesima jap td.

alhamdulillah..
thankss to bro che mad =)
[link]

***********************


*nampaknye ramai yg nak tros pggl aku ''akoo'' jep
-based on the comments [link]
haha..adoi~ 
em.xkesah la..janji korg bhagie..
p/s- ttbe aku rase nyesal pulak bgtau name pae tu..mcm xde fungsi..huhu
http://www.smileycodes.info
p/s lagi- err..sape yg cakap nak penerangan aku utk dialog antare auro n vishnu
kat [last post ] tu,
sori2..
rasenye aku xperlu terang kot..
kalo kurg phm, abaikan je.
=)
heheh


.assalamualaikum.


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

Saturday, July 23, 2011

.knape perlu ade x & y dalam algebra.

assalamualaikum..

hee
ari ni ari sabtu.
tau x ape mende first dalam pikiran akoo bile ari sabtu mjelma??
-citer industan-
hahaha

korang x ea??

huhu akoo mmg suke layan citer industan.
=p
tadi tb2 citer bes.
tak tipu.

tajoknye ''Paa''


citer ni unik bhai~
bukan macam industan slalu menari2 stiap setengah jam tuu.

citer ni pasal seorang anak yg ade penyakit progeria.
progeria ni ade bbrape jenis.
tapi yg dalam citer ni , ia adalah satu kecacatan yang amat jarang berlaku.
genetik yang menyebabkan kecepatan dalam penuaan.
*huu macam karot ayat aku.
penuaan budak tu akan jadi 5 hgga 6 kali lebeh cepat dpd biase.

contohnye
-budak 8taon tp fizikalnye, die mcm berumur 50 hgga 60 taon.
-budak 11 taon tp mcm 60 hgga 70 taon.

secare mentalnye, dorg berpikiran mcm budak biase,.
tapi bile semakin mbesar,
dorg akan ade byk masalah
kardiovaskular, buah pinggang ,masalah penglihatan,
. rambut gugur, dan sbagainye..
dalam kebanyakan kes, dorg hanye akan hidup smpai umo 13-14 taon je.
dan xde penawar pnyakit ni..

hmm

mnarek tau citer ni.
mmg real lah.

dan yg lagi mnarek nye,
watak budak tu (auro) dlakonkan oleh amitabh bachan.
dan bapak budak tu, abishek bachan.
haha
padahal, hakikatnye, kat dunie luar, abishek anak, amitabh bapak.
=)

xnampak lgsong gaye amitabh kann??


err..
*alamak kelam kabut gle neh~
adek2 aku sibuk nak maen laptop.huu


okehh.
pastu, aku nak share skett skrip yg klaka.

haha
klaka tp bmakne .
spcial dedicated to those who hate math~haha
akoo suke math.thats why aku pilih cos jurukur bahan. =p ade kene mgene ke..?

*trutame utk sesape yg tak minat math part algebra.
=p




oke,pahamkan-
dialog antare auro dan kawannye ,vishnu--

vishnu- 

Auro..Who is this bloody fool who discovered algebra?
X = (2.57 + 6) x 3..
Y= (7.76- 4) x 6..
X+Y= What? 
So complicated man..
Why can't it simply be....(2.57+6) x3+ (7.76-4)x6
What is the need for X and Y? 

Auro-
 What's your name?

vishnu- 
 Vishnu

Auro-
What's my name?

Vishnu-
Auro

Auro-
Why so complicated?Why can't l simply be 4 eyes....2 ears, 1 nose, 1 mouth,2 hands, 2 legs..1 stomach, 1 pancreas, 1 heart,1 brain, zero hair?
And why can't you be 4 eyes, 2 ears,1 nose, 1 mouth, 2 hands, 2 legs..1 stomach, 1 pancreas, 1 heart,zero brain, 100 thousand hair?
What is the need for Vishnu and Auro?

-The end-

huhu paham x?
akoo nak cepat nih.
kalo xpaham, bgtau.
nnt aku terangkan.
haha
*semangat

okeh.

sekian trime kaseh.

=)


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...