Tuesday, July 26, 2011

.kesian kat lelaki.

assalamualaikum. =)

http://www.smileycodes.info
ikuti dialog antare A dan Z --


Z : hehe saye nak tanye.


A : oo..haa, ape die?


Z : kalo kat tb, paper, kan penuh dengan gambar tak tutup aurat. contohnye dalam tb, kalo nak tengok berite je pon, pembace berite mane pakai tudung..contoh laen, kalo nak tgk bola je pon jugak, pemain bola plak pakai sluar atas lutut. Maknenye, xboley tgk tb ar?? xboley bace paper?? gitu??


A : Urm.. ade sorang ustazah saye ni syadid(ambil berat) sikit bab2 ni..kat umah die takde pon tb.. kalau die nak tau info2 atau maklumat dalam or luar ngare, die juz search kat internet.. bagi saye tu lebeh baek daripade kite tengok aurat orang dalam tb or paper.. kalau boleh kite kene sedaye upaye nak elak daripade dose.. gunekan alternatif laen untuk mencari sesuatu yang kite mahu tu daripade mgunekan alternatif yang bawak kite ke arah dosa.. contoh macam tb n paper tu.. wAllahualam.. :)


Z : owh.. susah la macam tu, A.. =.='' lagi2 budak laki la.. mane2 je ade pmpuan tak tutup aurat kan..


A : a'ah.. tu laa, dunia akhir zaman ni mmg susah.. memang kene kuatkan iman, huhu.. lagipun, Nabi s.a.w penah bersabda kan, ''umatku akan berpecah belah menjadi 73 golongan, hanya satu golongan sahaja yang masuk syurga dan 72 lagi akan masuk neraka.'' .. Ratio yg Nabi cakap tu bapak besarnye bagi orang zaman dulu, tapi bile zaman sekarang tak plik la..mudah sangat kot kite terjebak ke arah negatif2 ni..


Z : Hmm..


A : Tu je responnye? haha..kalau jumpe budak laki yang mjage pandangan, jgn lepaskan la.. sangat susah nak jumpe kot zaman sekarang ni..hehe


Z : hu3 tak tau nak bg respon ape da..kesian kat dak laki..


A : haha, takde la..kite pon same je.. Allah itu maha adil..huhu


Z : em..a'ah kan..huhu

*******************************



kesian kan kat lelaki..
jalan mane2 pon jumpe je pmpuan x tutup aurat.
bukan cakap pasal tak pakai tudung je., 
yg pakai tudung pon ade yg tak tutup aurat sebenarnye kan.

Photobucket
sedikit peringatan utk aweks2 , (tmasok aku)
sentiaselah mnutup aurat dgn baek..
tak rugi pon.
bukannye nak suruh pakai jubah or baju kurung or tshrt labuh muslimah tu sepanjg mase,
kan ade je pakaian biase yg elok2..
try la ubah care bpakaian sikit2..


"seindah hiasan adalah wanita solehah''

penat la laki..
tak kan sepanjang nak berjalan kluar rumah kene pandang bawah.
tak pon, pejam mate??
mau ade yang tsungkur tgah jalan.
huhu

Photobucket
btw, laki pon same.
main bola, boley je kan pakai tight kat dalam tuu..
tutup lutut..
pmpuan pon nak tgk gakk bola..
huhu

and..
sebagai bloggers,
kite jangan laa letak gamba2 yg nampak aurat dalam blog kite..
wpon bukan gamba kite.
ihsan google image~dan sbagainye..
orang bace blog kite, dapat dosa.
kite pon sah2 la dapat share dosa gak.
ye dop?


orite.

bhenti sini dulu.
assalamualaikum.

=)


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

17 comment(s) to akoo =):

Afikah Aziz said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ika suke entry ni pae hehe..jom tutup aurat jgn balut aurat,lelaki pun sama :)

Wanie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

peringatan bersame..:)

cik pip said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul..:P
thanx share ..

H.J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaik la akooo..rasa nak tengok akooo lak pasni..hak3

Kancil 8349 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju sangat...bila dah dikacau salahkan lelaki pula...hehehe

bunbun said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pena gak terpikir macam ni! haha, siryess.. kesian kot kat laki.. huhuhuuu

kuniy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suke tulisan kuning tu - Ye, saya pon nk tengok Bola ! :D

H.J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh je nk tuka akoo..ahaha

Kapten Atok said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kami lelaki memang terseksa jiwa dan batin

muhamad hanif said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila pikir balik,
jadi takut..tapi sekejap je,


manusia =)

vampire's lovex said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pmpuan skg seksi2... huhuhu..

GaRy™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gary adalah laki yang menjaga pandangan.. XP

syeedafabewlaz said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

same same kesian oh,,aku pon suke tgok bola,,:D:D

Green Apple said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau perempuan muslimah seelok2 jadi tunduk... tapi sekarang, lelaki lak kena jalan tunduk... :D

Xavi De said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pesanan yg terbaek...:D

~lelaki yg maen bola tu, boleh je angkat stoking dorang sampai tutop lutut, pnjang kot stoking bola tu...

~pmpuan skrg ni ramai yg pakai stoking tangn la, legging la.pd pendapat pakcik, tu bukan tutop aurat, tp BALUT uarat. ada beza tu...

pape pon nice entry, saling ingat mengingati...=)

ainondreamergirl♥ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama2 insafi diri :D

syarifahsidrus said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka2. nice peringatan

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...