Friday, February 3, 2012

.ye dop?

assalamualaikum..


baiklah kawan-kawan..lupakan pasal cerpen.huhu

hari ni, kita bukak tajuk baru.



''nothing is imposibble''


kita selalu dengar ayat tu.
betulkah tiada yang mustahil??



habis tu, macam mana pulak dengan ini :

video
jangan nak cakap malas tunggu loading. 30 saat je ni..



hahah bagi aku, boleh je masukkan semula ubat gigi tu.
cuma, takde lah semua kot..hehe


so, betul lah nothing impossible??



erm..aku rasa, ayat tu tak cukup lengkap sebenarnya.
kita patut tambah :

nothing is impossible if Allah wills it 

tiada yang mustahil kalau dengan izin Allah.



tadi, aku search lah pasal ni..
pastu terjumpa satu blog.. *tapi blog indon.huhu
dia ada tulis entri ''benarkah nothing is impossible''
aku pun bacalaa..



dia bagi satu situasi :

Si A mempunyai cita2 dan harapan hendak terbang seperti pesawat terbang tanpa bantuan alat apapun


tak mungkin kan? dah sah-sah kita ni manusia..mana datang nak terbangnya?? kita mana ada sayap.

ek?


err..
boleh je. Dengan izin Allah. 

siyes.


lupe ke, kun faya kun? apabila Allah berkata kun (jadilah) fayakun (maka jadilah). Walau tak logik mana pun mende tu.




ok. pokoknya sekarang, aku just nak bagitahu yang pendapat aku, betullah nothing is impossible. (if Allah wills it).



sebenarnya, ayat nothing is impossible tu adalah ayat motivasi kan?
supaya kita berusaha untuk mencapai apa-apa yang kita nak.








aaa.. ok?

:)








sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

13 comment(s) to akoo =):

semutsengal said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHAHA.


boleh je nak msukan balik, cuma kaedahnya payah. Nothing impossible tu mcm ayt sedapkan ati sbenarnya.

Anak Wak Mail said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha,cite tu..

All is well..;)

Betul tu kalau ALlah kata jadi,,maka jadilah,,semuanya dengan kuasa Allah..;)

anamizu kaito said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aah cik ana stuju dgn semutsengal.. sbnrnye mmg DGN IZINNYA je baru nothing is impossible :)


kalo DIA x izinkan, mmg impossible gak jadinye..hehe








luv,
cik ana

budak penjara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bi iznillah la

EZAD AMIR said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju dgn ayat extra ko tu..if Allah wills it..

erk ape kenangan hitam ko dgn stephen chow ni?ko kecewa kt dia sbb dia dh kawin ke?ekekekekekeke...songsang

Iffah Afeefah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erm y penting hti kte

nk wt ke xnk je

Woofer Storm said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul3..

pokok pangkal dari hati kan?

cik Kartun said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yupp setuju :D

ABU said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jika Ia berkata jadi.. maka jadila..

Kancil 8349 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju...

eeiyss said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul itu... dengan izin DIA... xde yang mustahil

akoo pae said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@EZAD AMIR
hahah lupekanlah. btw, aku tak songsang =.='

Hanie Dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nothing is impossible if Allah wills it and we work towards it.

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...