Saturday, February 4, 2012

sambungan biniku sakai



(ini adalah sambungan bagi cerpen ezad [link] )


_______________________________________


aku duduk sendirian di satu sudut.
Tak boleh main sangat dengan minah ni,nanti apa lagi yang dia nak buat untuk malukan aku.




tiba-tiba handset aku berbunyi menunjukkan ada masej masuk. eh?pehal pulak minah hampeh ni text aku?padahal duduk tak sampai 10 langkah kucing dari aku.


''kot ye pon nak lari dari aku, takkan sampai berdiri atas taik lembu pon tak pasan..''


what??! aku terlompat-lompat monyet sambil melihat2 ke bawah tapak kasut aku. 
erk? takde ape2 pon?


cis. dari jauh, aku nampak Myra menggelakkan aku. grrrr..kau memang tak boleh tengok aku tenang kan? yang aku pun satu,pejadahnye ade taik lembu tengah-tengah parti ni..



orang sekeliling aku sakan menggelakkan aku. ''ko pahal??tak penah tengok orang menari ke?'' aku cuba meng'cover'.


sudahnya, aku terus pulang ke rumah tanpa menunggu Myra.


__________________________________


bosannya.

tiba-tiba aku dapat satu idea bijak tahap otak beruk.
aku terasa nak buat prank kat bilik dia.





wah.kemas jugak bilik minah ni..

atas meja solek dia ada satu album gambar. penuh dengan gambar-gambar dia dari kecik sampai besar. takdelah comel mane..hingus bersepai.aku lagi comel mase kecik dulu.




hahhh??!


aku terkejut melihat gambar terakhir dalam album tu. gambar aku dan dia semasa majlis akad nikah kami. aku sungguh terkejut kerana melihat aku yang kacak gila dalam gambar tu. aku tak sangka aku sekacak itu..


aku keluarkan gambar tu. di belakangnya terdapat tulisan Myra, 




kau suami yang menyakitkan hati.
suka sangat mengenakan aku. aku pon selalu kenekan kau.
lama-lama aku rasa aku suka keadaan ni.
kau membuatkan rumah tangga kita lebih meriah. muahaha
i love u.




terlepas gambar tu dari tangan aku.
kedengaran suara orang berdehem di belakang aku. seram. perlahan-lahan aku toleh.
oh. Myra rupanya.
alamak.kantoi! takpe, kontrol macho.


''hoi bila masa kau balik?''




''sama dengan kau lah. tadi aku senyap2 masuk dalam bonet kereta sebelum kau blah sorang2. ni baru berjaya mengeluarkan diri dari bonet''




''oo.tahniah. okbai.''






hari2 seterusnya, aku dan Myra terus begitu. saling mengenakan dan gaduh2 ayam. hepi ever after.


the end.








________________________________________








*alamak, tak cukup merepek macam kau lah ezad.


*aku kena banyakkan practice lagi.














sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

16 comment(s) to akoo =):

Teenager Housemaid said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..walaupun tak cukup merepek..
tapi kesengalan itu tetap terserlah..
kehkehkeh..
*jgn mara haaa~

H.J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok dah tu..best..haha

reenapple said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe... but still lawak..=)

EyqaLuvender said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best gak kn kalo maen hoi hoi,aku kau laki bini...cm comel pon ade gak..ahax!

CikAnyss' :O said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha , siyes lawak .. hehe , bagus gak segmen cerpen2 ni , terserlah bakat free to speak , huhuh

ijA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaa..best kot..new idea..kita biasa-biasa je..nice..

nadzirah sofia said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk buat lawak tp still ada unsur2 jiwang..hehe

FasiHaH SupiaN said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpe.....not bad ;)

akoo pae said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Teenager Housemaid
haha tq.. i take that as a compliment ;)


HJ : wah first time ko puji aku weh. haha mekaseeh



reenapple : hehe tpaksa ikut mod empunya cerpen =) tq


eyqa : haha sebaiknye tak payah la kot..=)


cikanyss : heheeh malulah =p tq


ija :mekaseh =)


sopia : hahah jiwg tu dah memang sebati ngan aku..takley buang =p


fasihah : tenkiu =)

EZAD AMIR said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

keh3..ada unsur humor n romance..kreatif + sengal..ekekeke..hepi ending~

oi,dh dua kali aq dtg bce..mula2 dtg bce,lepas tu dtg usha2 sbb nk review..tp x sempat nk tgl kn komen sbb aq busy sikit ni..ekekeke..nk kena siapkan resume,manuskrip,paper work..huhu

http://remajapower.blogspot.com/2012/02/8-blogger-wanita-yang-patut-anda-kenali.html

Nong Andy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku suka!!!

sangat suka........!!

happy ever after :) unik la..

naiemah_ramli said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

marik..huhu
pnamat yg rmantik..hikhik.. :)

akoo pae said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ezad : heheh aku saje nak tau komen ko. sori2 tatau ko bizi~


nong andy : ngeh3 tq =D


naiemah ramli : haaha tu je yg akoo dapat pikir..mekaseh =)

yad'z said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. ok lah tu.. sempoi jek.. ^^

xila riston said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oraittt ok pe, tp xckup sakai! jgn ikut ezad sbgt ;p
shhhhh ;p

Hanie Dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha...aku suke ending ko. suke sangat. best weh. pas baca yang part I dari blog ezad tu aku tertanya tanya gak pe jadi la ngan dorg ni.

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...