Thursday, February 23, 2012

.do like me.

assalamualaikum :)




anonimosa : suke lah aku dengan si A tu.. baik je.. sejuk hati memandang. sejuk lagi bahu memikul.


anonimosi : betul2.. dia rajin tolong aku.. ringan tulang budaknya..


anonimosu : ek? aku tak suka lah! kadang-kadang dia macam annoying. berbulu tekak aku.


anonimoso : a'ah.. mulut banyak dia tu..rimas lah.



_______________________________________________




tak semua orang suka kita kan?
susah nak puaskan hati semua orang.



hari tu, akak naqibah aku ada cakap, antara cara untuk baikkan hubungan dengan orang yang benci kita adalah dengan memberi hadiah.[ikut kemampuan] Akak naqibah tu cerita, ustaz dia, suka sangat bagi hadiah kat orang yang benci dia, sekali dengan orang yang tak benci dia. huhu. bagus kan?



selain tu, aku rasa,  bila orang dah benci tu, mestilah ada jugak silap kita kat mana-mana kan? so, why not kita ubah perangai kita. ubah part yang orang tak suka tu. kalau orang rimas dengan mulut kita yang terlalu potpetpotpet or ''terlebih ramah'' , cuba kurangkan lah. [itu contoh]. no offense =)








p/s-aa..maaf~ aku kat u ni susah nak luangkan masa sangat dengan blog.











sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

11 comment(s) to akoo =):

hassy chan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ak tkut gak kalo ad org xska ak.. sbb kdg2 kite x tau prngai kite wat org annoying kan.. hehehe

Jay Joseph ^^ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalo bagi orang hadiah pd org yg benci kita, diorg leh ke suke kite? but sy rase, kite patut mcube utk rapatkan hubungan even if org tu xsuke kt kite kan...huhu

jom jenjalan...^^

Cikgu Ma said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya/..dalam usaha baiki diri..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak mudah membuatkn semua orang semua orang suka kita.. mesti ada sekurang-kurangnya sikit mengenai kita yang diorng tak suka kan?

SimplySeoul said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

and tak semua org perfect kan. it's impossible to love every tiny bit of a person. is it?

Eza Boom Boom said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lebih tepat lagi, minta dia gtau mana yang dia tak suka kat kita. hee. :)

SAYA BUKAN SAMDOL said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selagi aku tak susahkan org selagi tu aku ok. siapa yg tk suka aku hak dia lah kan?

visitme@FaTiN cOrNeR said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak semua org perfect..but,at the same time perlu berubah to be a better muslimah! peace..

kak ude said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ermm..

betui

#dont let ur mouth run faster than your brain

the more u talk
the more mistakes
the more stupidity u get

Hanie Dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagi hadiah??? bagus jugak idea tu. tp biasanya orang kan. kalau kit abuat baik lagi banyak cerita yg dia buat. sesetengah la.bukan semua.kalau yang bagi sekali terus lembut hati tu alhamdulillah la.

Golden Rose said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha...biasela tu...abaikan je...yg penting kita suka diri kita

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...