Tuesday, June 21, 2011

.sayang..tp malas nak tunjuk je.

assalamualaikum..

tadi akoo nampak sorg kawan akoo ni..(laki)
die mluahkan rase kesalnye terhadap
kaum Adam yg (segelintir kot)..kat fb lagi...

huhu

ni ayatnye-
tuju kpd ank lelaki; malu sgt ke nk cium tgn dan pipi ibu kandung sendiri dpan rakan2???igtlah lah whai sahabatku yg ku h0rmati,,ibu kita adalah punca nya kita kenal erti kehidupan di dunia...tiada beliau,,sapa lah kita...♥ forever 2 ummi,mama,mak,ibu yg ku sanjungi.....
********************

 *cium tangan mak tu aku rase sume org wat kan??
ape yg aku nak bebel ni pasal cium pipi..hee
 
tp ni bukan nak cakap pasal kaum Adam je ye..
kaum Hawa juge..
sbb akoo ase, pmpuan pon same
dkecikkan skop--
akoo laa..hee

emm, akoo admit,
yg akoo ni bkn jenis yg pandai mnunjukkan rase syg sgt,..
dalam bhase troknye, malu nak tunjuk..
MySpace
huhu
kalo salam ngn mak akoo besenye cium tangan je..
ade gak kot kadg2 cium pipi..
mase raye..huhu

tapi kalo ngan akak aku, die mmg jnis loving doving sket..
haha
dgn die mmg cium pipi
stiap kali salam..=)

persoalannye skang, trok ea kalo aku jnis macam tu??
da aku mmg jnis gtu ,
nak wat camane..
huu

bukan bermakne aku xsayang
atau
xmenghargai
atau
xmghormati beliau..

sayang..tp malas nak tunjuk je.

haha
*cover diri

btol laa..xtipu.

same jugak dalam kes panggilan dalam family..
along,angah,abg de, achik, atih,ucu,..
or wat eva lagi lah..
hehe

family aku jnis yg panggil name je..
*kcuali angah
oh die sangat bruntung sbb
die je d panggil angah tp yg lain panggil name je.
haha

isu ni pon kadg2 aku pnah dgar gak org bangkitkan.
smpaikan aku kadg2 rase malu nak bgtau
yang adek bradek aku panggil name je..
without ''kak'' or ''abg'' or ''adek''
huhu

its not that bad ar actually an?
rmai kot yg jnis pggl name je..
*aku rase laa
hee

yg pntg rase sayang, hormat tu ade..
ade ape pade panggilan right?
tp sebagusnye gune la akak abg adek tu asenye..
lebeh sedap d dgar .. i guess~

mende tu sume kene pupuk dari kcik..
xkan tbe2 da bsar gajah gni baru nak tuka an?
huhu
eeee..susa2..

kalo panggil along, angah, acik ponn
tapi bhase kuang ajar,
xhormat,
xsayang,
ape gunenye an..

err..rasenye nak stop da
haha
macam over plak.

ksimpulannye kat sini-
saye sayang family saye.
heheh

assalamualaikum.

p/s
-line celcom mmg tgah xelok ea??asik fail je akoo send ms8..=.=''

-tgk x juvana smlm?? ayam tu not bad laa..die jage awek die yg tgah pregnant..huhu
tp pastu dbuang pulakk..=.=''


sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

9 comment(s) to akoo =):

ABU said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apakah?
perlu ke nak malu cium tngan/pipi mak bapa dpn kawan2..eh tak patut..huhuhu..:D

vampire's lovex said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sep sikit !! aku pon macam tu,fes time kot mak aku ciom pipi aku ,...itu pon sebelom fly hri hoho...

segan nokkss..bukan x syg...syg wooo

Akulah Pak Lan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku tak tunjuk jugak kalau aku sayang...sebab tuh aku masih bujang...kah kah kah

zaty said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

slalu salam, peluk n cium mama. tp segan nak peluk cium ayah. T_T
hihi

EYFAalias said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboi kalau awek tu tak segan pulak nk peluk cium? dgn mak segan? cover macho? ehhehee.

adik beradik eyfa selalu kalau keluar dekat2 memang salam mak ayah. kecuali kalau nk pergi tempat cm jauh sikit. baru salam cium pipi. hehe. Amek berkat sikit. ehhehee

aïchamasran said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak aku selalu cium pipi aku bila aku nak balik cfs ... tak malu pun... rse bangga sebab aku ade mak yg still care kt aku walaupun aku dah besaq pnjang...

cuma kalau nk cium pipi ayah tu agak segan laa... ayah aku pun segan kalau aku cium pipi die ...
hahaha ...

ainaa.syafiqah27 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg susah kalau dah besar baru nak wat seme tue.. malu kan.. hehehe..
tapi klu dah di pupuk awl2... okew kowt.. huhuhu

YAYA AZURA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yang penting ada rasa sayang dan hormat ..kdg2 kita malu nak tunjuk kan...

salam kenal ...

Golden Rose said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adik sha panggil sha name je...takde pun dipanggil kakak...tapi sha rase biase je...mungkin dah terbiasa kot

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...