Thursday, December 1, 2011

Perasantaneous




-        A : aku tgk si kacak Z tu slalu pndg aku doe..ngee~


B : Setiap hari, si gojes M tu mesti pakai baju same kaler ngan aku..huu stalker ke hape?


C : Si baik F tu rajen betol like n komen kat status ngan gamba2 fb aku, die suke kat aku kot..
=p



_______________________________________________ 




Err..

Can u stop being ‘perasan’ ??!


 





Ntah2, semua situasi kat atas tu sebab -


-Die bukan pandang korang, tapi besfren korg yg lg hot kat sebelah tuhh.

-Takpon,die  tgk penampilan korang sambil berkata dalam hati , ''huh mamat/minah ni..tiap2 hari selekeh.’’

-Takpon, die tengok tembok belakang korang yang nampak macam unik dan menarik. 0.o

 






-         Pasal baju kaler same tu, err,anggap la  tu kebetulan semate2.
Takpon, sebab mmg die punye baju mostly kaler ungu (contohnye) dan korg punye baju pon mostly kaler ungu. That’s why la slalu same.keh2  Hmm,boleh jadi kan?
 






 Then, about the fb, =.=’

Memang like n komen tu lah fungsi fb kann??!
So, no need to perasan. Haha











Kesimpulannye, kite jangan nak perasan sgt. Sebab kalo mende yg kite perasan tu salah, tak ke kite jugak yg malu..or kecewa..? hahah

*err btw, tak bniat untuk memerli sesiapa. Memerli diri sendiri,mungkin. Hoho
Sekadar peringatan bersama =)




 _________________________________________





Jap.
Chop2!


Macam mane pulak kalau minah/mamat tu memang berniat nak bagi kite perasan.?


Dalam erti kate lain, die memang nak bg hint yg die suke kite..?
Haha geli dengan ayat sendiri.










Hmm.bagi aku lah,

Cara macam tu sangatlah tak professional dan tak matang.haha kite dah besar kan?


So, the best way is..

Kalau dah TERsuke,


1-Istikharah.

2-Bgtau si dia melalui org tengah.

3-Masok minang.




Ikot cara islam.

=)










sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

13 comment(s) to akoo =):

CintaZulaikha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hikhik, pernah kut terperasan masa memuda dulu..kita pyalah dok pikir dy pakai baju sama warna ngn kita sb dy kut2 nk bg hint..rerupanya, hampehhh..hahhaha. seb baik dah berlaki skrg..

Baiti said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akoo suke post kamooo
geli la...
haha perasan dowh.....

Aishah Jahirah(cik aisha) said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adeh ini kes perah santan =perasan...jgn la ketara sgt perasan sampai org pn rasa menyampah.....huhuu

~SaL IjOu~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada jugak lelaki yg mmg sengaja nak bg kita perasan, bukan sbb die syok kat kite, tp saja nak main2kan kite..~ (--")

sleeping_maniac90 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalo la ad org usha ak ngn guna cra silam, konpem cair hak3..

budak penjara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tau xpe..pdhl org pandang kita sebab pk bnda buruk sal kita..tp kita je lebih2 perasan..huhu

merahitujambu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama la..tu normal.=_+

semutsengal said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha,

kesimpulannya jgn bertepuk sebelah tangan.Nnt hati trluka takda ubat.

vampire's lovex said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haaaaa kan dah kena sound.. hahaha


sabor je la..ingt kn zaman sekolah je main ss ni.. kah kah

H.J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagusnya ustazah akoe ni...

♛ dja sukhri said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jangan nak perasan sangatlah. last2, takut kita sendiri yang menonggeng. huuhu ^__^

SimplySeoul said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice post... memang banyak betul manusia perasan zaman skrg. Pandang sikit dah anggap kena stalk la apa.

Hanie Dew said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jap nak balas komen si semut sengal. kalau tepuk sebelah tangan takkan bunyik tp kalau org tu OKU mmg xde tgn sebelah cemana??? hahaha

persan tu tak salah. buat cool sudah. =P

cop entry ko ni macam pendek. sekali scroll sampai ke gaung. hihiihiihi. jgn marah.

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...