Sunday, May 18, 2014

.worth waiting for?




(latar tempat: KFC)
my friend once asked me,


"Bayangkan situasi ni tau. Kau ada rapat dengan seorang ni. Tak dinafikan lah deep in your heart yang kau suka kat dia ni. Tapi dia macam duk main tarik tali je dengan kau. Dia tak pernah confess. Dah lama jugak kau kawan dengan dia. Then, sejak akhir-akhir ni, kau ada rapat dengan seorang lagi manusia. (haha manusia?) Tiba-tiba manusia yang kau baru rapat ni yang confess dekat kau. And yeah, kau selesa jugak dengan dia ni. The question is, apa kau nak buat? Should you just accept the new-comfortable-friend-who-had-confess or...keep on waiting the another one?"  



aku diam. haha
teruskan makan kfc. sambil fikir jawapan untuk soalan tu.





dah nak habis makan tu, tanpa muqadimah aku cakap,
"kalau aku, aku terima yang dah confess tu". (dengan muka acah-acah serius)





















haha why? for me, kalau lambat sangat, bye-bye je lah. 




penat tau tunggu.









*but, of course, do ask Allah for the true answer after all :] He knows better.







sebarang salah dan silap, harap d maafkan =)

4 comment(s) to akoo =):

Kira Sakura said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kannnn buat ape tunggu buah yang tak tentu jatuh lagi. hihihihi

ke manusia yang tanya tue berlainan jantina? kot la dia nak bagi hint ;)

akoo said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kira sakura: haha no lah. same gender with me :]

anamizu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sungguh aih ! watpa nk tunggu yg belom tentu. satgi yg dikendong berciciran. errr betoi ka? hahaha


salam singgah :)

Nur Fatin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah.. tarik tali is too hurt. i feel it before and currently..huuu..

so..mcm mn kenal mkay and sazila? diorg usrahmate baru sem nie..hehehe..

bnway, since dh last sem ni y not kita jumpa..hihi..

bace jgn xbace ..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...